måndag 2 maj 2016

Första passet 2016
21/2 Blekinge

Det har varit en konstig vinter i år allt mellan 6-8 plus en vecka och sedan har det slagit över 6-8 minusgrader veckan efter och suget har varit ganska stort att lägga ett första pass i Blekinge.  Man har alltid olika teorier  när man sammanfattar året som har gått och vart man skulle ha lagt passen på eller vilket bete man skulle andvänt. Första passet bestämde vi att vi skulle köra i Blekinge skärgård och vanligt viss så har vi inte bra fiske i början på året där. Vi bjöd in Johan Lilja, Johan Wiklund och Andreas (Pling) Åkerlund från Helsingborg och vi hade inga större förväntningar på att vi skulle få någon fisk utan att det skulle vara jäkligt skönt att komma ut på sjön och dänga lite beten. Det blåste lite lagom och vi fick kontakt efter några minuter och man hade nästan glömt bort hur det var att se ett följe och dom första vikarna gav bara lite smått. Efter en timme så bestämde vi att gruppera om oss och göra en förflyttning.  Nästa vik gav lite större fisk och det kanske inte var några monster men dom var riktigt tjocka. Vi fick uppleva gäddrally och en hel del dubbelhugg  och dagen slutade med att vi hade landat 75 fisk på två båtar och längsta stod pling för som hamnade på 90 cm och Verdi på 89 cm och vi tog 7 st över 80 cm. Vi kommer definitivt att lägga ett nytt pass nästa helg.

/ Nybban Pikers


.

 februari 24, 2016 av Nybban Pikers.
Italien


Nu så var det ett tag sedan man fiskade efter gädda och själv så var man i Schweiz för att fira nyår med morbror och kusinerna.  Det är mycket tack var honom att man har fiske i blodet. När jag och morbror pratar i telefon så brukar det vara ganska så långa samtal och vi pratar enbart om fiske. I oktober så fick jag en fin bild på en rätt fin stör ( bilden ovanför )han hade fått i Italien och självklart så var man sugen och sagt och gjort så bokade man biljetter till Schweiz för att fira nyår och självklart skulle vi lägga några fiskepass. Efter man hade firat nyåret så åkte vi till Italien för att meta efter stör i en sjö där man hade planterat lite olika arter. Jag metade med 2 spö efter stör och Rastlös som man är så började jag fiska med lite mindre spö efter regnbåge.

Och där så gick det lite bättre. Jag och kusinen fick ca 47 st regnbågar och någon stör blev det inte. Nästa gång jag ska åka till Schweiz så har han lovat att vi ska fiska efter mal och vi håller på att planera en ny resa till hösten då det är bättre förhållande..

Gäddrally 20/12

20/12

Denna gång så var dom andra upptagna med att handla julklappar och själv så ville jag bara ut och fiska med tanke på vilket väder det har varit.  Från första början så var det tänkt att fiska borre med Skinnet  ( David Axelsson )  men suget var för stort efter gäddfisket och Johan Lilja lyckades övertala en att fiska på hans hemmavatten. Jag har nog inte varit med att man har haft en sådan gäddrally i slutet på året och dom tog på allt även på ankarrepet.Vi tog 39 st gäddor på två man och 3 st över 80 cm och själv så bommade man lite större fisk och hade en meter fisk ända in till båten. Visst så var dom inte långa men väldigt tjocka och bra kondition och vissa kunde ge en jäkla fight.  Jag tackar Johan Lilja för att man fick följa med på hans hemmavatten och det var en av mina topp  tio  pass för året.  Nu på lördag så är det sista passet för året och det är då man summerar året som har gått och den interna tävlingen avslutas. Nedan kan ni se Johan med en på 82 cm./Verdi

.


Efter stormen

5/12

Förra helgen så hade vi julskyltning och storm så vi fick ställa in fisket. Igår så var vi ute och det blåste fortfarande lite grann  ( 9-11 m/s ) och vi hade ca 30 cm högvatten och själv så var man ivrig att komma  ut för att testa ett nytt bete från  Gnaga Lures som Thomas Hultman tillverkat . I vanliga fall så skriver vi inte så mycket om vilka beten vi andvänder eller recensioner men  i detta fall göra jag ett undantag tag pga att detta är ett riktigt fint bete och väldigt fin gång och enkelt att fiska med.  Det tog ca 4 kast innan första fisken kom upp i båten med betet och det blev en smal gädda på 89 cm. Jag  fick även en borre på ca 800 gram på betet. Vi  hittade fisken på 0,3-0,7  m djup och vattentemperaturen låg på 4,5°. Vi har inte haft någon riktig bra höstfiske i Kalmar sund

Bonus fisk på ca 800 gram

som det har varit dom andra åren med en del på över 100 cm men året är inte slut ännu så vi kommer att nöta på . Vi hade konstant aktivitet och tappade en del fisk och när dagen var slut så hade vi landat 19 fisk i båten med topp på 89 cm.

/ Verdi

 .

Detta inlägg postades i Uncategorized den december 6, 2015 av Nybban Pikers.
Kalmarsund 21/11
Lämna ett svar
Så har vi vart iväg igen! Laddade till tusen efter 2 helger utan fiske! Och denna gången var det högvatten så det stod härliga till närmare bestämt +48cm mot förra gångens -33cm, och vattentempen hade sjunkit med 5° till +4°. Sen var det -4° i luften.  Ja vad ska man säga om den här fiskedagen? Det var inte den bästa vi haft snarare en av dom sämsta jag kan komma ihåg! Jag hade inga följ och endast ett hugg, som tur var satt den ordentligt  (81cm). Verdi fick en borre och tre små gäddor Conny fick en gädda!


Stefans 81cm.

Verdis borre strax över kilot.

Man får verkligen hoppas att det blir bättre nästa gång! Men det är väl dom här turerna som gör att man verkligen uppskattar dom gångerna det går bra antar jag? Nu blir det uppehåll en helg för min del innan man kommer ut igen!

/Stefan.. .

n november 23, 2015 av Nybban Pikers.
En som inte ger uppÄntligen så fick man lite tid över efter  10 dagars jobb och ända sättet att varva ner för mig är att fiska.  Hade lovat en arbetskollega ( Johan Loman ) att han skulle få följa med på ett pass. Johan har börjat fiska precis och kanske varit ute fiskat 4-5 gånger efter gädda och fått lite sug efter dom gröna predatorerna.  Det var högvatten och det var lite krusningar på vattenytan och allt såg lovande ut. Det var riktigt svår fiskat och vinden avtog och solen dök fram så vi hade inte världens bästa förutsättningarna. Vi fick verkligen jaga fisk och jag har varit med om att folk kan verkligen nöta utan få en följe men jag måste ge en stor eloge till Johan som verkligen kämpade på i nästan 8 timmar.  Jag hade säkert gett upp efter halva tiden och kanske varit helt förtvivlad men inte Johan han nötte på . När dagen var slut så hade jag fått upp 8 st små gäddor  och störst var kanske 2.5 kg . Vi fick uppleva en väldigt fin höstdag med sol och vindstilla. Även om vi inte lyckades lura upp någon större fisk så var detta en väldig trevlig dag och jag tackar Johan för sällskapet och hoppas på att vi kan lägga ett nytt pass snart och få lite bättre fångster.

/Verdi.

 november 18, 2015 av Nybban Pikers.
Mönsterås 1/11


Idag bar det iväg till Mönsterås!Vattenståndett var fortfarande lågt, å det kan man inte göra något åt det är bara att blöta betena och hoppas på det bästa! Vädret i sig var väl helt ok ca 3m/s och lite småmulet. Men det var svårt att hitta någon fisk vi fiskade av vik efter vik med väldigt klent resultat några enstaka följ bara. Framåt middagstid hade vi bara skrapat ihop ett par fiskar var så vi började känna oss lite frustrerade! Senare på eftermiddagen hittade vi ett par vikar som gav lite fisk,  det var mest små gäddor som högg, ett par större fiskar var framme och visade sig några gånger men ville endast provsmaka våra beten lite försiktigt. Summa summarum så får jag nog konstatera att vi fick ändå en ganska bra fiske dag, tillsammans fick vi ca 30 gäddor med en topp på 84 och 86 cm.
Stefans 84

Vi håller även på att försöka planera in vår årliga tävling mot NFT (Newbridge Fishing Team). Det är ju lite bökigt att få det att passa så att alla kan. Men det kommer att dyka upp här på hemsidan så småningom! Så skitfiske på er alla där ute!

/Stefan. ..
november 1, 2015 av Nybban Pikers.

Kalmarsund

Söndag 25/10
Idag var det åter dags för en tur till sundet, vi kopplade på båten kl 7’00. Regnet hängde i luften men det var lovat hyfsat väder förutom väldigt lågt vattenstånd. Och då brukar det ju inte vara så bra fiske! Så förväntningarna var inte så stora. Det var segt hela dagen vi fick ett par gäddor här och där inte några stora. Men vi nötte på hela dagen iförhoppning att det skulle ändra sig men det blev inte bättre än så här. Dagens största tog jag (Stefan) 82 cm, och det är ju inte mycket att skryta med. Det positiva var ju iallafall att vi såg ett par fina meters gäddor och dom tänkte vi ta på nästa tur, förhoppningsvis nästa helg.


82cm.


Det här blev ett väldigt kort inlägg men förhoppningsvis blir det mer att skriva om nästa gång!

/Nybban Pikers..

 .
oktober 25, 2015 av Nybban Pikers.11/10
Då var det dags att börja fiska på hemmavatten efter väldigt många pass i Blekinge.  I Blekinge är det alltid trevligt att fiska i men inget slår ens hemmavatten och man känner sig säkrare på något sätt i sitt hemmavatten.  Dagen börjar med låg vattennivå och ingen vind utan det är i princip helt bleke ut i sundet  men vad spelar det för roll för man är ju på hemmaplan.  Vi börjar att fiska i dom vikar där vi vet att det går rätt stor fisk och vi nöter på och det börjar bra för Stefan för han får fisk efter några kast men det känns inte som gädda säger han och efter några vevtag så ser han att det är en randig krigare runt kilot.  Efter några kast till så gungar även på  Connys  spö och samma sak där även han får en borre. Det verkar vara ett stim med borrar vi hade hittat och Stefan tar upp en på 1.4 kg och det är dagens största borre. Vi drar vidare till nästa vik och det går väldigt trögt vi hittar några strö gäddor här och där och inte är det något storlek på dom. Vattentemperaturen ligger mellan 11-12 grader och det känns som att dom större har inte hittat in till vikarna än så vi nöter på och efter några timmars fiske och 2 st fika pauser så börjar vi röra oss hemåt och stannar vid en liten vik. Vi hade kanske fått 8-10 snippor i båten och man glömmer bort dom tråkiga passen där det inte blir så mycket fisk men vi nöter på och pang så smäller det till på allas spön. Vi fick en riktig rolig gäddrally med en hel del dubbelhugg och trippelhugg och vi slutade på 34 gäddor och 4 st borrar och en topp på 1.4 kg borre för Stefan och 78 cm gädda för Conny och visst var det ingen storlek på gäddorna men roligt var det. Hösten närmar sig med framsteg och det är nu det roliga med gäddfisket börjar.

/ Nybban Pikers

.

oktober 15, 2015 av Nybban Pikers.
Blekinge Gäddfestival

3/10-4/10Är det någon helg man längtar till så är det första helgen i Oktober för det är Blekinge Gäddfestivalen och det är en hel helg med fiske och gott sällskap.  Vi i teamet hade ganska så höga förväntningar på denna helg och hade inte räknat med vissa motgångar så som vädret (inget vi kan rå för) en krok ihanden och ett knäckt spö. Lördagen började med att Stefan får en fisk efter ca 10 min fiskande och ska kroka loss den men hade oturen att fisken var lite halv vild och fick en krok i handen. Vi släppte av honm vid preem macken så han kunde gå till akuten. Efter en liten omplåstring av läkaren och 2,5 timmar senare så kunde vi köra ut i skärgården och börja fiska men det var ganska så segt fiske. Det blev en hel del båtkörande och provade nästan allt man hade med sig. Den sista timmen brukar man bli lite halv desperat  om man inte fått något finnare fisk och provar lite olika ställen man har haft bra fiske förut och förflyttar sig ganska mycket.  Ibland så glömmer man bort vissa grund och kör på och när man märker att det grundar en del så drar man ned gasen ganska så mycket och då kan det hända små olyckor så som att Verdi ramlar av  från sin sits och ner på sitt spö så den går av på två ställen men det var tur att han hade fler än 1 spö med sig. Efter man hade lämnat startbrickan för lördagen så pratade man med lite olika personer som bodde på draggsö kamping och det var väldigt många som hade ganska så segt fiske. Söndagen var det ny dag och och nya förhoppningar och det började lite bättre med vädret som var lite mullet och lite krusningar på vattnet och det blev en hel del fisk. Det var inte den längden man hade hoppas på men det var fisk. Dagen slutade med att vi hade två fisk som var över 80 och dom låg på 84 cm och 83 cm och på två båtar så landade vi på ca 50 fisk. Det var inte det man hade hoppas på men vi får nog ladda om och nya tag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar